Skip to content
Medewerker aan het woord

Thierry Haverkamp - Azure Infra Cloud Engineer

Laatste update: 14 juli 2025
Als je een goed idee hebt, krijg je bij InSpark de ruimte om het uit te werken én te realiseren. Dat vertrouwen maakt het werk hier echt bijzonder."
Thierry Haverkamp | Azure Infra Cloud Engineer
 
 
Werken bij InSpark: mijn rol als Senior Cloud Engineer

Ik ben Thierry Haverkamp, 30 jaar, en ik werk sinds november 2020 bij InSpark. Ik begon als Junior Cloud Engineer in een klein team van zo’n zes collega’s. Destijds was het Infra-team vooral gericht op Managed Cloud-dienstverlening voor een handvol klanten, met de nadruk op het afhandelen van incidenten en changes – kortom, brandjes blussen. 

In de loop der jaren is het team flink gegroeid. We zijn nu met ongeveer 20 engineers en beheren meer dan 30 klanten. Onze werkzaamheden zijn uitgebreid met platform coaching en solution development, vooral voor interne monitoringoplossingen. 

Ik ben in die periode doorgegroeid van Junior naar Medior en uiteindelijk Senior Cloud Engineer. In mijn huidige rol geef ik leiding aan het Tier 1-subteam binnen Infra, ondersteun ik collega’s in hun ontwikkeling en beoordeel ik hun werk. Daarnaast ben ik zelf ook nog actief in de techniek. 

Voor mijn tijd bij InSpark werkte ik bij een kleine MKB-dienstverlener, waar ik vooral bezig was met Microsoft-producten en on-premises infrastructuur zoals firewalls, netwerken en servers. Daar maakte ik ook kennis met Azure, wat uiteindelijk de opstap was naar mijn rol bij >InSpark.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Dat verschilt per periode. De afgelopen maanden heb ik me met name gericht op de Azure Expert MSP-audit. Daarbij was ik verantwoordelijk voor het verzamelen van bewijslast en het waarborgen dat we aan de eisen voldeden om onze status te behouden.
Op een normale dag houd ik me bezig met het oppakken van geëscaleerde incidenten en changes, het aansturen van het Tier 1-team, het schrijven van documentatie en het ontwikkelen van nieuwe standaarden voor onze dienstverlening. Ik kijk graag op strategisch niveau naar hoe we onze processen kunnen verbeteren. Ook werk ik nog regelmatig met de handen aan de knoppen.
Wat vind je het leukste aan je werk bij InSpark?
De flexibiliteit en vrijheid. Natuurlijk zijn er prioriteiten, maar als je je werk goed doet, is er ruimte om jezelf te ontwikkelen of aan verbeterprojecten te werken. Je handelt niet alleen maar tickets af, maar krijgt ook de kans om te automatiseren, te documenteren of dingen structureel beter te maken.
Hoe maak jij digitale impact in jouw werk?

Vooral door proactief te zijn richting klanten. In plaats van af te wachten tot een klant een ticket aanmaakt, kijken we zelf regelmatig in hun omgeving om kansen te signaleren. Denk aan het aanbieden van kostenbesparingen via reserved instances of verbeteringen in de dienstverlening.

We nodigen klanten uit om samen in gesprek te gaan over optimalisaties – dat initiatief ligt bij ons, niet bij hen. En dat wordt enorm gewaardeerd.

Wanneer voel jij je het meest innovatief?
Tijdens brainstormsessies waarin we samen naar oplossingen zoeken voor bestaande problemen. Ik ben niet per se een ster in het bouwen van oplossingen, maar ik ken de operatie goed en denk mee over wat er nodig is. 

Een goed voorbeeld is toen we een verouderde agent op virtuele machines moesten vervangen. We hebben dat projectmatig aangepakt, uitgebreid getest, uitgerold en de klanten goed meegenomen in het proces. Dat leverde veel positieve feedback op. 

Op welke manier toon jij betrokkenheid binnen je team of richting klanten?
Door snel te reageren op vragen – ook van collega’s buiten mijn team. En als ik het antwoord niet weet, zorg ik dat iemand anders ermee verder kan. Ik vind het belangrijk dat we niet zeggen “dat valt buiten onze scope”, maar dat we samen naar een oplossing zoeken. We zijn geen eilandjes, we vormen één team.
Wat betekent “Dream of the future, we build it” voor jou persoonlijk in je werk?
Heb je een idee? Werk het uit, stel een team samen en pitch het bij het management. Als je het plan rond krijgt: gewoon doen. Geen eindeloze discussies, maar actie.
Kun je een voorbeeld geven van een project waar technologie echt het verschil maakte?

Onze ALZ/CCC Monitoring is daar een goed voorbeeld van. We hebben een zelfontwikkelde baseline van alerts die we standaard uitrollen bij klanten. Veel van die alerts waren er al voordat Microsoft hun AMBA-baseline introduceerde.

Ook hadden we onze eigen Bicep-modulebibliotheek nog voordat Azure Verified Modules beschikbaar waren. Inmiddels stappen we over op AVM, maar het laat zien dat we vooroplopen op het gebied van innovatie.

Hoe draag jij bij aan de toekomstgerichtheid van InSpark en zijn klanten?

Door met klanten in gesprek te gaan tijdens platform coaching sessies of SMO-overleggen. We bespreken de status van hun omgeving, identificeren verbeterpunten en kijken naar kansen. Als er wensen zijn die wij kunnen realiseren, nemen we die op in onze planning. Zo zorgen we dat klanten bij ons blijven en dat hun omgeving efficiënt, veilig en modern blijft.

Hoe zie jij je toekomst binnen InSpark?

Ik wil me verder ontwikkelen in leiderschap. Technologie blijft interessant, maar ik merk dat leidinggeven me goed ligt. Ik heb al veel ervaring opgedaan, ook met moeilijke gesprekken. In de toekomst zie ik mezelf vooral bezig met teamcoördinatie en het verbeteren van de dienstverlening, met één voet in de techniek.

Wat vind je mooi aan de cultuur van InSpark?

De organisatie is plat en informeel. Je kunt makkelijk praten met leidinggevenden en zelfs met de directie. Er is weinig hiërarchie en mensen gaan op een ontspannen manier met elkaar om. Het voelt meer als een vriendengroep dan als een team collega’s. Ook buiten werktijd is er veel contact – zowel privé als werkgerelateerd. En het type mensen dat hier werkt? Direct, hardwerkend en met een sterk teamgevoel.

Wat is het meest leerzame project dat je tot nu toe hebt meegemaakt?

In de 4,5 jaar bij InSpark heb ik enorm veel geleerd – technisch én op het gebied van leiderschap. Ik heb onder andere een Blanchard-cursus gevolgd om mijn leiderschapsvaardigheden te versterken. Wat ik vooral leerzaam vond, was het sturen van gesprekken zodat iemand zélf tot een oplossing komt, in plaats van dat jij het antwoord voorschotelt.

Waarom zou iemand bij InSpark moeten komen werken?

InSpark is relatief klein, maar we maken grote impact. De lijnen zijn kort, er is weinig bureaucratie en je wordt snel geholpen. De sfeer is relaxed en mensen staan echt voor elkaar klaar. Het is hard werken, maar ook veel plezier. Als dat je aanspreekt, zit je hier op je plek.